Lisnato tijesto punjeno povrćem

Lisnato tijesto punjeno povrćem
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

U dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje.

Korak 2

Dodati luk i pržiti 5-6 minuta na srednje jakoj temperaturi ili dok ne porumeni.

Korak 3

Dodati bijeli luk, peršun, celer, kurkumu, garam masalu, so i biber.

Korak 4

Pržiti još 1-2 minute.

Korak 5

Dodati mrkvu, grašak i vodu.

Korak 6

Kuhati dok mrkva ne omekša.

Korak 7

Dodati kuhani krompir. Izmiješati i skinuti s kola.

Korak 8

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 9

Pobrašniti radnu površinu.

Korak 10

Razvaljati lisnato tijesto i izrezati ga na 12 kvadrata.

Korak 11

Na sredinu svakog staviti 1-2 kašike fila.

Korak 12

Preklopiti tako da dobijete trougao.

Korak 13

Krajeve pritisnuti viljuškom.

Korak 14

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 15

Premazati jajetom.

Korak 16

Peći 25-30 minuta ili dok ne porumeni.

Korak 17

Sačekati 10-15 minuta prije nego što poslužite.

Pogledajte još